Pripažinkime, #foodie karta esame kokie tik 10-15 metų atgal. Pati asmeniškai pirmą kartą burgerį (tikrą, o ne McDonald's, iš brandintos jautienos mėsos, su pėlesinio sūrio padažu, bulvytėmis su trumais ir coleslaw salotomis, ) suvalgiau 2011 m. studijuodama Londone, nes iki tol tiesiog Lietuvoje tokio nebuvo arba aš nemačiau. Nesvarbu, mintis yra aiški, jog mes esame tikrai esame daug ragavę, matę, apie maistą suprantame, nebijome eksperimentuoti ir galime pasigirti ragavę visokių įdomybių. Tas labai džiugina! Tačiau kuomet kalba ateina apie renginių maitinimą - susiduriu su milžinišku konservatyvumu. Konservatyvumu bet kokiai out of the box idėjai. Ne, tikrai nesiūlau patiems pjaustytis salotas konferencijų metu ar ragauti jautienos skonio braškių, tačiau konservatyvumas pasireiškia labai paprastose situacijose. Pavyzdžiui. Maitinimas konferencijose - tik karštas maistas ir tik iš lėkščių (nesvarbu, kad brangu ir ilgai laukti), o salotų ar Wok patiekalų eco-dėžutėse bijoma, neva "kaip vadovas stovėdamas valgys". Jeigu užkandžių stalas, tai tik su aiškiais sumuštinukais. Žinoma, suprantu HR/marketingo žmones, nes juk visos strėlės dėl galimo maitinimo fiasco jiems eis ir žmonės paprasčiausiai nori saugaus ir aiškaus maitinimo sprendimo. Tačiau labai noriu pasidalinti užsienyje ypač populiariomis maitinimo sprendimų idėjomis, kurias galbūt norėsite pritaikyti ir savo įmonės renginio metu:
Goodie bag / box. Labai ilgai šią idėją bandžiau "prastumti" klientams ir labai apsidžiaugiau, kuomet pagaliau vienas užsakovas išdrįso, pabandė ir liko labai patenkintas! Tai yra tiesiog genius idėja konferencijų metu, kuomet žmogus prieš paskaitą gauna dėžutę su mini užkandukais ir taip steriliai, subtiliai gali mėgautis savo maistu kada panorėjęs. Nereikia eiliuotis prie bendro užkandžių stalo, laukti ar galiausiai iš vis negauti, nes juk kažkas ima 1, o kažkas 5 užkandukus :) Šis sprendimas užtikrina, kad kiekvienas konferencijos dalyvis bus pamaitintas ir net pamalonintas, nes šis maisto davinukas atrodo kaip tikra dovana.
Grazling table / board plates. Nerandu lietuviško apibūdinimo, tačiau maisto pateikimas, kuomet užkandžiai yra išdėliojami tiesiai ant padėklų ir žmogus pats gali susikomplėktuoti savo lėkštės turinį kiekvienam atrodo skirtingai. Iš esmės tai yra naujos kartos švediškas stalas, su ypatingai dideliu dėmesiu dekorui ir prezentacijai. Na, o grazing tables gali būti įvairių: sūrių, sumuštinių, kepinių daržovių, suši, desertų, vaisių ir jogurto ar net jūros gėrybių. Miasto temų - daug. Vaizdas - skanus. Įspūdis ir skonis - garantuoti. Labai tikiuosi, kad ši idėja prasiskins kelią ir renginiuose Lietuvoje.
Labai įdomu sužinoti - kokią originalią maitinimo idėją esate išbandę jūs? Ar patiko? Ar vis gi geriau liktumėte prie laiko patikrintų sprendimų?